L'any 1972 (ja fa més de 40 anys!) es llançà a l'espai el primer dels satèl·lits de la missió Landsat. L'èxit d'aquest llançament seria el preludi del més llarg i ininterromput programa d'observació de la Terra fins al moment i que encara avui segueix en marxa.

Tot i que actualment la missió Landsat encara és operativa gràcies al Landsat-7, aquest ja ha superat el seu temps de vida estimat i, a més, arrossega problemes mecànics que afecten la captació d'imatges. És per això que la NASA, conjuntament amb l'USGS, ha dissenyat un nou satèl·lit per assegurar la continuïtat del projecte. Aquest nou satèl·lit, de moment batejat amb el nom de Landsat Data Continuity Mission (LDCM), serà llançat al espai el dia 11 de febrer de 2013 a les 19:02 hores i serà rebatejat un cop en òrbita, com a Landsat-8 .

Els Grumets (Grup de Recerca en Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica) volem celebrar aquest esdeveniment amb un petit homenatge que inclourà un repàs als fonaments de l'observació remota, la història de la missió Landsat i les possibles aplicacions derivades de la informació obtinguda i que, naturalment, inclourà l'explicació de les novetats en el Landsat-8. L'acte comptarà amb la retransmissió en directe del llançament a l'espai del nou satèl·lit des de la base aèria de Vandenberg, a Califòrnia.

L'acte es celebrarà a la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències de la UAB a partir de les 17:15 h.

Hi esteu tots convidats!